Micile Vedete si SIGUREC te invata cum sa reciclezi deseurile

Micile Vedete si SIGUREC te invata cum sa reciclezi deseurile

Scoala de Film si Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” impreuna cu grupul de reciclare Green Group au incheiat proiectul pilot Caravana Micile Vedete - SIGUREC, constand in proiectii de film si sesiuni pe teme ecologice in 12 scoli din Bucuresti.

Astfel, peste 3500 de copii au vizionat filmul educativ pentru copii Aurora. Doctorul padurii, ai caror protagonisti sunt chiar elevii cursanti ai Scolii de Film si Televizune pentru Copii „Micile Vedete”.

Copiii au luat parte la o serie de sesiuni interactive despre reciclare si colectarea selectiva a deseurilor, sustinute de specialista grupului de reciclare Green Group, Georgiana Badalica.

Plecand de la ideea ca modelele cele mai potrivite care sa ii ghideze pe copii sunt chiar alti copii, Scoala de Film si Televiziune „Micile Vedete” a realizat filmul Aurora. Doctorul padurii, a carui protagonista este o fetita ce iubeste padurea si face tot posibilul pentru a o salva de efectele devastatoare ale gunoaielor aruncate la intamplare. Ea reuseste sa mobilizeze si alti copii si le ofera o lectie valoaroasa despre implicare si responsabilitate.

In timpul sesiunilor, copiii au aflat de la Georgiana Badalica, specialista Green Group, cum trebuie sa sorteze corect deseurile, ce se intampla intr-o fabrica de reciclare si in ce se transforma deseurile dupa procesarea lor in fabrici. De asemenea, copiii au facut cunostinta cu SIGUREC,statia inteligentace preia peste 10 tipuri de deseuri reciclabile generate in gospodarii si care ofera garantia ca deseurile ajung direct si sigur in fabricile de reciclare din Romania.  

Despre Scoala de Film si Televiziune pentru Copii „Micile Vedete”

Scoala de Film si Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” (www.micilevedete.ro) este un proiect educational nonguvernamental, unic in Romania, care se adreseaza exclusiv copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani, oferind instrumente de dezvoltare personala si inteligenta emotionala prin intermediul a trei discipline inovatoare, special create si adaptate: Tehnica de filmare, Interpretare si Dictie pentru copii.

La 5 ani de la infiintare, Scoala „Micile Vedete” se mandreste cu un portofoliu de 20 de filme de scurt metraj pentru copii, majoritatea cu teme educative, care au avut importante participari la festivalurile de film pentru copii din Europa, Statele Unite, Orientul Mijlociu, Asia si Australia, dar si peste 40 de aparitii ale copiilor in spoturi publicitare, sociale si filme de lung metraj.

Dovada seriozitatii si calitatii acestui proiect este data si de prezentarea la Festivalul de Film de la Cannes, in 2015, 2014, 2012, 2011 si 2010 a filmelor realizate de Scoala Micile Vedete, Masina de facut teme, Aventurile Micilor Vedete in parc, Micile Vedete descopera secretul magnetilor, Micile Vedete la Scoala, Micile Vedete la tara.

Despre Green Group

Green Group este singurul parc industrial de reciclare a deseurilor din Romania, ce cuprinde companiile Green Tech SA – recicleaza deseurile de mase plastice, Green Fiber International SA - produce fibra sintetica poliesterica si banda din PET 100 la suta reciclat, Green WEEE International SA- trateaza si recicleaza deseurile electrice si electronice, Green Lamp Reciclare SA – trateaza si recicleaza deseurile de echipamente de iluminatuzate, Green Glass Recycling – cea mai mare fabrica de reciclare a sticlei din Europa de Sud Est, precum si Total Waste Management, furnizor integrat de managementul deseurilor.

Despre SIGUREC

SIGUREC este cea mai moderna solutie de colectare selectiva ce exista la ora actuala in Romania, avand integrat un sistem automatizat de preluare a deseurilor si un software inteligent ce inregistreaza fiecare deseu introdus.

Oamenii pot aduce la SIGUREC peste 10 tipuri de materiale reciclabile, avand garantia ca toate ajung direct in fabricile de reciclare din Romania.

SIGUREC este un proiect al Green Group realizat in baza unui Acord Voluntar impreuna cu Ministerul Mediului, Asociatia Marilor Retaileri si Reciclatori importanti precum Romcarbon si Ecopaper Zarnesti.

< Înapoi