Constantenii au acum la dispozitie cea mai moderna infrastructura pentru colectarea selectiva

Constantenii au acum la dispozitie cea mai moderna infrastructura pentru colectarea selectiva

IANUARIE, 2016 - Green Group în colaborare cu Grupul Carrefour România au lansat în parcarea Carrefour Constanța prima stație SIGUREC din oraș, sistemul inteligent de preluare a deșeurilor direct de la consumatori, pe bază de recompensă.
 
SIGUREC este cea mai modernă soluție de colectare selectivă ce există la ora actuală în România, având integrat un sistem automatizat de preluare a deșeurilor și un software inteligent ce înregistrează fiecare deșeu introdus.
Constănțenii pot aduce la SIGUREC peste 10 tipuri de materiale reciclabile, de la ambalaje de plastic, ambalaje de sticlă sau doze de aluminiu, până la hârtie, carton echipamente electronice, lămpi, becuri și baterii. Toate deșeurile colectate prin sistemul SIGUREC ajung direct în fabricile de reciclare din România.
 
Aparatele SIGUREC oferă recompense pentru deșeurile aduse, eliberând vouchere de reduceri la cumpărături, valabile în hipermarketurile Carrefour. Reducerile sunt calculate plecând de la următoarele valori de referință: 5 bani/un PET, 3 bani/doza de aluminiu, 1 ban/un borcan sau ambalaj de sticlă, 15 bani/kilogram de hârtie sau carton. Pentru echipamentele electronice, valoarea pe kilogram variază în funcție de tipul aparatului predat, între 40 de bani/kilogram și 9,7 lei/kilogram.

Toate materialele colectate sunt transportate în fabricile de reciclare din România partenere în proiect, precum Greentech S.A, Greenweee International S.A., Greenlamp Reciclare S.A., Greenglass Recycling S.A.,  Romcarbon S.A, Ecopaper Zărnești, AMEP și alții.

Stația de colectare SIGUREC din Constanța face parte dintr-un proiect co-finanțat de Guvernul Norvegian prin Granturile Norvegiene. Proiectul este implementat de Total Waste Management, parte din Green Group și administrat de către Innovation Norway, cel mai important instrument al Guvernului Norvegian privind dezvoltarea întreprinderilor și a industriei norvegiene.
 

< Înapoi