DE CE SA FOLOSESC SIGUREC

DE CE SA FOLOSESC SIGUREC

SIGUREC este SIGUR Economic, SIGUR Ecologic!

ECONOMII. Un avantaj major al sistemului de colectare SIGUREC este posibilitatea de a primi recompense pentru deșeurile predate, astfel:

• Pentru fiecare ambalaj PET veți primi un bonus de 5 bani.

• Pentru fiecare doză de aluminiu bonusul este de 3 bani.

• Pentru fiecare recipient de sticlă veți primi un bonus de 1 ban.

• Echipamente electrice, electronice și electrocasnice: bonusul va fi calculat în funcție de tipul de echipament și de greutatea acestuia (de exemplu, valoarea per kg diferă în  cazul unui frigider de valoarea per kg a unui televizor). Pentru detalii, consultați lista de echipamente.

Chiar dacă la prima vedere nu s-ar părea că veți face economii semnificative folosind bonusurile, lucrurile se schimbă dacă le privim dintr-o altă perspectivă. În România, de exemplu, fiecare locuitor – indiferent de vârstă! – produce anual circa 290 kg de deșeuri; astfel, o familie de trei persoane ajunge să arunce în fiecare an circa 870 kg de deșeuri!

În plus, în cea mai mare parte acestea sunt deșeuri menajere, echipamentele dezafectate reprezentând doar circa 1 kg pe an pentru fiecare persoană. Astfel, cu SIGUREC ați putea economisi anual o sumă relativ semnificativă. Pe de altă parte, nu uitați că la fiecare pungă de
plastic cumpărată plătiți o eco-taxă de 20 de bani; folosind sistemul de reciclare inteligentă SIGUREC nu doar că veți face ca orașul dumneavoastră să fie unul mai curat, ci vă veți recupera și o parte din taxe!

COMODITATE. O mașină de spălat sau un frigider care ar trebui casat poate fi – știți deja dacă ați încercat să cărați una pe scări sau s-o urcați în portbagajul mașinii – o uriașă bătaie de cap. Cu SIGUREC MOBIL puteți scăpa de astfel de monștri metalici cu doar câteva clickuri!

ORAȘE INTELIGENTE. Comparativ cu statele dezvoltate din Uniunea Europeană, țara noastră se află undeva la mijloc în ceea ce privește reciclarea deșeurilor. În UE se aruncă  anual circa 220 de milioane de tone de deșeuri, însă majoritatea acestora sunt reciclate, în unele cazuri în proporție de 100%; în Austria, de exemplu, ambalajele de plastic sunt integral reciclate, fără excepție, în timp ce germanii reciclează 99,5% din acestea, iar danezii 99,7%.

Închipuiți-vă că Bucureștiul ar fi biroul dumneavoastră. Atunci, groapa de gunoi a orașului ar fi propriul dumneavoastră coș, cu tot ce aruncați în el, de la ambalaje la resturi menajere.

Puneți coșul lângă birou – fără capac! – și așezați-vă pe scaun, ca și cum ați lucra: veți avea imaginea vieții unui mare oraș din România.

V-ați întrebat vreodată cum reușesc berlinezii, de pildă, să aibă un oraș atât de curat, deși este una dintre marile metropole ale lumii? Nu, nu muncesc mai mult pentru asta și nu au nici vreo bizară obsesie a curățeniei; pur și simplu, Berlinul este un „smart city”, un oraș inteligent, așa cum merită să fie orice oraș al României. Este ceva mai mult decât doar o modalitate de a gestiona deșeurile; este deja un stil de viață – responsabil, prietenos cu mediul, preocupat de viitorul copiilor noștri și chiar... la modă! Într-un oraș inteligent nimic nu se pierde, totul se
reciclează!

Soluția aplicată, desigur, este colectarea selectivă, aplicată de decenii în Vestul Europei. Însă chiar și în aceste țări sistemele de reciclare inteligentă, cu colectare și sortare automată, se află încă la început.

Avantajele acestora sunt, în primul rând, faptul că oferă o modalitate la îndemâna oricui de a scăpa de deșeuri în mod ecologic, economisind resurse naturale prețioase și diminuând până la zero impactul asupra mediului. Folosind astfel de soluții, gropile de gunoi, încă larg răspândite în România, ar putea ajunge, mai repede decât credem, la... groapa de gunoi a istoriei!

SIGUREC, primul sistem de reciclare inteligentă lansat în România, va face ca orașele României să devină „smart cities” europene – cu un aer mai curat, cu împrejurimi verzi, cu blocuri fără ghene. Primul pas începe cu un PET și un bonus. Poate chiar de acasă, cu câteva
clickuri.

< Înapoi